18 Ocak 2008 Cuma

Catapilla - Catapilla (1971)

Bu pek de ööle gecenin bi vakti insanın aklına gelecek albümlerden değil ama benimkine geldi işte. Akıl akıl değil ki! (Bu noktada bir önceki cümlenin ardına konabilecek ikinci ve tamamlayıcı bi cümle aradım ama bendeki akılın ne olduğuna dair en ufak bi fikrim olmadığından olsa gerek aklıma hiçbişey gelmedi. İçinden fazlaca akıl geçen cümleler kurmamak lazım!) Bu arkadaşlar 60'lı yılların sonunda İngiltere'de kurulmuşlar. Deneysel Jazz Rock yapıyolar. Grubun has adamı Gilli Smyth's Mothergong'daki Robert Calvert. Saksofon ağırlık bi grup bu Catapilla ve çıkardıkları her iki albümde de (ki biz ilkinden bahsediyoruz) tarzlarının dışına çıkmıyorlar ama bu ne menem bi tarz ise artık her dinleyişinde farklı bi albüm ya da grup dinliyormuş gibi oluyorsun.

Gecenin bi vakti dinlerseniz beton olma ihtimaliniz yüksek, yanında ottan boktan bişeyler olmasına da gerek yok. Alkolizm'e Hayır! :) Hepi topu 4 parça ve dördü de dehşetengiz parçalar ama "ne kadar uzunsa o kadar iyidir" mantığına inananlardansanız Embryonic Fusion favori parçanız olacaktır. Saksofona ve ritimlere dikkat.

CATAPILLA

Anna Meek / Vokal
Hugh Eaglestone / Saksofon
Graham Wilson / Gitar
Robert Calvert / Saksofon
Thiery Rheinhart / Wind instruments

CATAPILLA

1 - Naked Death [15:38]
2 - Tumbleweed [3:54]
3 - Promises [5:42]
4 - Embryonic Fusion [24:08]


6 yorum:

Jamais dedi ki...

ilaç gibi geldi hastası oldum valla

Gentle Octopus dedi ki...

yeni hastalıklar için de bekleriz..

yonçin dedi ki...

ne manyak bir albümdür bu ya.bu tür albümlerin devamını diliyoruz

Jamais dedi ki...

Bu robert calvert o robert calvert değilmiş ben de yeni öğrendim

Gentle Octopus dedi ki...

Hee şaane.. çuvallamışız bilgi konusunda. Düzeltiyoruz hemen. Bu Robert Calvert Hawkwind'deki Robert Calvert değil. Bu Robert Calvert Gilli Smyth's Mothergong'daki Robert Calvert. Kendisi İngiliz. Hawkwind'deki Robert Calvert ise Güney Afrika doğumlu.

Adsız dedi ki...

https://yadi.sk/d/xS7dslajVc3hyg