19 Ocak 2008 Cumartesi

Chase - Chase (1971)

Hayat enteresan.. hergün yeni bişey öğreniyosun ya da benim gibi kendi şansını yaratmaya çalışıyosan mutlaka keşifte bulunuyosun. Ahan da yeni keşfim: Chase. Gene aynı dönemden Chicago ve Blood, Sweat & Tears ile aynı kulvardalar. Fakat ben her ikisinden de daha bi çok sevdim Chase'i. Belki de yeni duymuş olmamla alakalıdır, bilemiyorum. Yine de müzik arşivi yapan kişinin elinde bulunması gereken albümlerden biri.

Saku biraderimiz Sacred Mushroom'dan sonra enteresan bi grup bulamadığını söylemişti dün, buna bayılacağına eminim. İçinde saksofon yok bu arada, için rahat etsin. Trompet var bi dolu. Trompeti de sevmem diyosan allaandan bul ne diyim daha sana. Neyse elemanlar (Chase'den bahsediyorum) bi sürü kırık kafanın bir araya gelmesinden müteşekkiller. Progressive Rock içerisine sokabileceğimiz Jazz Rock/Fusion tarzında takılıyolar. Ben de hala etüd etme aşamasındayım Chase'i, üzerine çalışmalarım devam etmekte yani. Ama burada tanıtılmayı hakettikleri konusunda tartışma kabul etmem. Keşfedin işte yaw siz de...

CHASE

Bill Chase / Trompet
Ted Piercefield / Trompet, Vokal
Alan Ware / Trompet
Jerry Van Blair / Trompet, Vokal
Phil Porter / Klavye
Angel South / Gitar
Dennis Johnson / Bass, Vokal
Jay Burrid / Vurmalılar
Terry Richards - Lead Vokal (bunu da bi türlü bizim dile uyarlayamadık.. gerek varsa çalışalım üstüne..?)

CHASE

1 - Open Up Wide (3:48)
2 - Livin' In Heat (2:54)
3 - Hello Groceries (2:56)
4 - Handbags and Gladrags (3:23)
5 - Get It On (2:59)
6 - Boys and Girls Together (2:56)
7 - Invitation to a River (14:13)
a) Two Minds Meet
b) Stay
c) Paint It Sad
d) Reflections (ad lib)
e) River


13 yorum:

Adsız dedi ki...

dinleyelim görelim

Adsız dedi ki...

Adamım benim, dinledim, tek kelimeyle muheteşem. Biliyosun sen benim damarımı :D

Adsız dedi ki...

Sweet Smoke var mı ... Koyacak mısın ... Yoksa upload edim mi ... Bi de Roll Japonya gelmiş geçmiş en iyi 100 japon rock albümünü seçmiş ... Oradan da çıkar belki birşeyler ... 4 CD lik bir krautrock toplaması var, rip edip koyayım mı ... Aguaturbia var mı ... Koyacak mısın ... Yoksa Upload edim mi ... :) Neyse ... Yazarsan bir ara bişiyler elimden geldiğince destek olurum ...

Gentle Octopus dedi ki...

sonunda birinden ses geldi.. hem de fena halde geldi. her ne kadar tanımasak da Faust'u (Goethe'eye saygı duruşu!) bi anda bağrımıza bastık. teşekkürler Faust... az daha kimse bizi iplemiyo psikolojisiyle kendimizi dağa taşa vurucaktık. Gelelim önemli konulara...

Bölüm 1: Sweet Smoke var elbette ama elimizde Cyphre biraderiminkileri de bir araya koyup rakama vurursak 5000-6000 arası bi albüm stoğu olsak gerek. E bu kadar albüm arasında da Sweet Smoke'u unutmuş olmamız doğal karşılanırsa seviniriz. Yarına Just A Poke ya da şaane bi Live'ları vardı onunla ilgili bişeyler yapmış oluruz.

Bölüm 2 : Roll bu aralar pek de peşinden koştuğumuz bir yayın değil ama eskiden beri başucu ettiğimiz materyallerdendir. Listeyi bulmaya çalışır, Japon gruplarını inceler gerekeni yaparız.

Bölüm 3: Toplamalarla (biz yapmadıysak) pek işimiz yok. 70'lerin her albümünün kendi içinde bi konsepte dayandığı inancından yola çıkarak toplamaları pek de umursamıyoruz. Ama birader Cyphre eminim ki ilgilenecektir. Mevzuyu onunla konuşmanı tavsiye ederim. (cyphre sözümün yarısı da sana)

Bölüm 4: Aguaturbia için bkz Bölüm 1 (yakındır Aguaturbia koymamız da, unutkanlık ne boktan bişii)

Bölüm 5: Destek tabi ki istiyoruz. Ama içinden destek geçen konularda Cyphre'ın kafası daha çok basıyo.

Adsız dedi ki...

Bölüm 1 : Saygıda kusur yok, güzel arşivlere sahip güzel insanlarmışız da haberimiz yokmuş - e olmuş, iletişmek lazım. Bakma biçimi paralelliği, bakma biçiminin bir tepe noktası yok ise çok sık tekerrür etmez ; değerlendirmek lazım.

Bölüm 2 : Roll gerçekten -sansürlü- bir dergi oldu. Ama ne yapayım dayanamıyorum, ender de olsa haberler iliştiğimde gözüme veya başka bir yerime! - bir şeyler çıkar belki diye kazıyorum arkasını.

Bölüm 3 : Çok ender oluyor ama BAZI zamanlarda yaşamış bazı sizin, benim gibi herifler, BAZI kaygılarını gözardı edip BAZI güzel toplamalar yapabiliyorlar. E BAZI'larımızın en azından bir bölümünün ortak bir noktada buluşabileceğini varsayarsak BAZI toplamalar iyi olabilir. :)

Bölüm 4 : Unutmamak için yazmak lazım ... :) Kafaları güzel Trader Horne üyeleri şarkı sözlerini evlerinin duvarlarına yazarmışlar algı yolculukları esnasında ... :)

Bölüm 5 : Üzerinde bir ara konuşulsa iyi olur. b.balibey@gmail.com ... :)

Kendinize iyi bakın ...

Adsız dedi ki...

Gevezelik ediyor, guest'lik etme sınırlarımı aşıyor durumda isem şimdiden affola. Toplama mevzuu geldi gecenin bu vakti aklıma, CD'ler arasında dinlemekten aşınmış, kenara atılmış bir tanesini uzun zamandan beri ilk defa bu sebeple sürdüm CD player'a ... Hemen paylaşayım dedim, en azından TOPLAMA'lar içinde bir yer verdiğinize emin olduğum bir albüm ; Great White North vol. 1 [60's Garage and Psych Bands From Canada], bu garip toplamalar dizisinden bir tek bunu almıştım.

Şu an upload edemeyecek bir mental durumdayım, umarım sizde vardır. :)

Gentle Octopus dedi ki...

Bölüm 1: "...güzel arşivlere sahip güzel insanlarmışız da haberimiz yokmuş.." Bizim kafa hep güzel! Yolda yürürken karşıdan kendinin geldiğini görüp de bu adamı bi yerden tanıyorum diyen kaç kişi vardır ki? (bkz. Gentleoctopus'a ait Kişisel Tarih Notları.)

Bölüm 2: Roll'u uzun zamandır takip etmiyormuşum demek ki. Sansürle yakınlaştığını bilmiyordum.

Bölüm 3 : Katılıyorum.

Bölüm 4 : Bu yöntemi denemedik mi sanıyorsun? Bu kez da yazdığımız yerleri unuttuk! (Cyphre'a Not: Birader Trader Horne diyorum sana sonuna da ekliyorum; AMK)

Bölüm 5 : İlk akla düşüşü "..kabaran okyanusların Atlantis'i ve onun görkemli şehirlerini yutmasından bu yana hiç görülmemiş bir çağ başlamıştı. Aryas'ın oğullarının doğduğu bu çağda..." efsanesine kadar uzanan Demir Kelebek Gereksiz İşler Kulübü olarak bulduğumuzu kaybetmemeye çalışmak gibi bi derdimiz olduğu gerçeğini içimize sindirmiş bulunmaktayız. Soyu tükenen türleri koruma altına almanın dünyanın geleceği için yarar sağlayacak bi uğraş olduğunun da bilincindeyiz. Dışarıdan desteklere açığız ama içeriden dirsek temasına hastayız. Tanımadığımız ama şimdiden "birader" olarak kabul ettiğimiz tüm "kırık"ları aramızda görmeyi istiyoruz. (daha nesini konuşalım yahu bunun? :))

Ek Bölüm: Bahsettiğin toplama (daha önce belirttiğimiz sebeplerden dolayı) elimizde bulunmamaktadır. Ama elde etmek ve dinlemek hiç olmadı içindeki materyale bakıp kendimize referans noktası olarak belirlemek de isteriz. Birader Cyphre'la bi süredir üzerine konuştuğumuz ve artık bu işin sonunun gelmeyeceğine inandığımız ufak sorunumuza katkı sağlayacağı inancındayım. (bitmiyo bu 60 ve 70'li yılların albümleri, arşivleri koyacak yer kalmadı neredeyse. Neyse ki Xanadu Projesi dahilinde Ege'de sakin bi dağ başında kuracağımız kuş uçmaz kervan geçmez arşiv binası için çalışmalarımız devam etmekte.)

Darkwood'dan abimiz Zagor Tenay'ın dediği gibi; "aaaahhhhhhyyyyaaaaaakkk!"

Adsız dedi ki...

Nasıl olacak da olacak ; okuyayım varsa bişiyler dersimi çalışayım. Bir süre çekirgelik yapayım.

Gentle Octopus dedi ki...

Yok yahu, aramıza hoşgeldin. Cyphre şehir dışında. Ben de şu ara biraz yoğunum. Ayrıntılı olarak konuşuruz 1-2 gün içinde.

stalingrad dedi ki...

gentle..

burası yeri mi bilmiyorum ama bi sürü şey konuşulduğu için buraya yazıyorum..tamamen konu dışıı..
ben moody blues istiyoeum ilk albümü ve 77 de bi albümleri varmış yanlış hatırlamıyorsam..isteğimi dikkate alısanız sevinirim..bende beyaz eşya hakkında merak ettiğiniz bişeyler varsa cevaplayabilirim ama sanırım bu pek de ilginizi çekmez
:) ama hızla ilerliyorum kayık adam olma yolunda..ha birde bateri çalmak isterdim ama şimdilik c'est la vie..

Hiçbaymaz dedi ki...

Days of Future Passed koysak ilk albüm yerine? Zira ilk albüm Magnificent Moodies çok dandikti. Ama ille de o olsun diyorsan, o da olur.

Gentle Octopus dedi ki...

O diil de Bulaşık Makinesi lazım bana. Görüşelim bu konuyu.

Adsız dedi ki...

https://yadi.sk/d/wEpLFrqrAqO8cQ