25 Mayıs 2008 Pazar

Eric Clapton - Backless (1978)

Çok vahim çünkü bu upload edilen ilk Clapton albümüymüş. Neyse efendim. Bu albüm kafadan en beğendiğim EC albümü, tamam en iyisi değil, ki EC albümleri arasında sıralama yapmaya pek kıyamam ama en güzel albümü kesinlikle. Ve çok seksi bir albüm. Baştan sonra Clapton gitarı ile sevişiyor. Ayrıca çok dingin, sade, kendi halinde takılan bir albüm. Clapton albümde hiç ciyaklamıyor, gitarı da hiç ciyaklamıyor. Adam albümde çıldırdığı zaman bile bir dinginlik yaratıyor.

Hatta yatak odası müziği niyetine de kullanabiliriz albümü. O kadar seksi bir albüm. Gitar seksi, davul seksi. Durgun, içinizi okşayan tınılar vs. fakat ortalara doğru hızını yavaşlatan albüm, yerinde duramayan zıpır dinleyicileri sıkabilir biraz. David Gilmour'un On An Island albümü kadar olmasa da bir o kadar yavaş ilerleyen bir albüm.

"I will Make Love to You Anytime", "Walk Out in the Rain" gibi hemen alışacağınız parçaların yanında, bir çok toplama EC albümünde bulunan "Promises" ve bir çok kez canlı konser kayıtlarında rastladığımız "Tulsa Time" parçaları albümün ağır topları. Fakat EC amcam bu iki parça arasında bir "Golden Ring" giriyor, ki dayanılmaz bir haz alıyorsunuz adamın sesinin tonundan, gitarının gıydısından.

Neyse efendim sözü fazla uzatmayalım;

ERIC CLAPTON

Eric Clapton / Gitar, Vokal
Dick Sims / Klavye
Marcy Levy / Vokal
George Terry / Gitar
Carl Radle / Bass, Vokal
Jamie Oldaker / Davul, Perküsyon, Vokal
Benny Gallagher, Graham Lyle: "Golden Ring" parçasına arka vokal

BACKLESS

1 - Walk Out in the Rain (4:16)
2 - Watch Out for Lucy (3:26)
3 - I'll Make Love to You Anytime (3:23)
4 - Roll It (3:42)
5 - Tell Me That You Love Me (3:31)
6 - If I Don't Be There by Morning (4:38)
7 - Early in the Morning (7:58)
8 - Promises (3:04)
9 - Golden Ring (3:32)
10 - Tulsa Time (3:28)

10 yorum:

Adsız dedi ki...

http://rapidshare.com/files/117562236/1978_-_Backless.rar

Adsız dedi ki...

muazzam bir albüm yahu.
upload eden modem kablonuzu seveyim.

Smaerdyad dedi ki...

çok saçma olacak ama notebook'dan wireless internet kullanıyorum, modemin kablosu bana ait değil : D

Adsız dedi ki...

enteresan. gecenin bir saati bloga bir bakayım dedim, o da ne? clapton'ın sevdiğim tek albümü...

Gentle Octopus dedi ki...

zaten sana çalışıyoruz saku'cum gördüğün gibi. sen beğen diye koyuyoruz albümleri. Bi anda coşarak blog'a yorum bırakan "isimsiz"e, her kimse teşekkür ederiz. isim şart değil ama bi lakap bulsaydık sana. malum linkler için kullanılan isimsiz'le karışıyorsun. :)

Gentle Octopus dedi ki...

Clapton'ın hiç de iyi olmayan albümünü yedirdiniz ya millete helal olsun size. Tamam albüm kötü değil ama daha iyileri de vardı. Ayrıca öyle vahim mahim de değil. Bi dolu eleman var, hangi birini koyalım? Eldeki arşiv 5000'in üzerinde albüm içeriyor ve her geçen gün artıyor. Kaldı ki son 2 ayı saymazsak zaten 2 kişi sürekli tanıtım yapıyodu. Çoğaldık işte.. tamamlayalım eksikleri.

Sakuban dedi ki...

Hiç de iyi olmayan mı? Yürü be sen de... Sen ne anlarsın. Zaten sen anlıyosan herkes anlıyodur. :D

Yau şaka bi yana Clapton'ın daha iyi albümü hangisi? Çok merak ettim. Yazsan adını şuraya da angutfetamin bazlı gitar?!ist Clapton'a giydirmek istediğim lafları tek tek sıralasam şuraya.

Smaerdyad dedi ki...

bana kalırsa derek and the dominos zamanı şahanedir mesela. bir jam session albümü yapmışlardır akıllara zarar vesselam. cream dönemi de fena değildir. Blind Faith'i de sayabilirim. ha ama en iyi değil de en sevdiğim albümlerinden bahsedersem Backless ve Reptile şahanedir. paso onları dinlerim daha çok.

Gentle Octopus dedi ki...

Clapton is God'a Eric Clapton'ın solo devri öncesi için hak vermemek elde değil. Blind Faith ve Derek & The Dominoes ve tabi ki Cream efsaneleşmiş gruplar ve projelerdir. Ama solo kısma geçince Clapton'ın tek başına pek de başarılı olmadığı gibi bi durum ortaya çıkıyor. Ya da EC'nin grup müziği kariyeri solo kariyerinden daha iyi demek doğru olacaktır. Gelelim Saku'nun hakaret etmesine fırsat tanıyacağımız bölüme...Saku aşağıya sıralıyorum albümleri, bilgine...

- Eric Clapton (1970)
- 461 Ocean Boulevard (1974)
- Slowhand (1977)
- Journeyman (1989)
- From The Cradle (1994)
- Riding With The King (2000)

Son üç sıradaki albüm tarihleri bakımından zaten blog'a koymayacağımız albümler ama ilk 3'ü Backless'tan daha iyi olurdu bence. Ha Backless da kötü değil. Hatta blog'daki bazı albümlere bakınca koyduklarımızdan daha iyilerini de yapmış elemanlar. O güne, psikolojik durumumuza, keyfimize göre koyuyoruz. Bu minvalde Backless yanlış bi seçim değil. Ben sadece not olarak daha iyilerinin de olduğunu belirtmek istedim.

Adsız dedi ki...

neyse yau :D senle clapton konusunda anlaşamıycaz biz. :D ha bu arada çevirinin yarısı bitti de ilk sayının çevirisi bittiyse yollasana gmailime, insiyatife kalma bazı çeviriler var, birbiriyle uyumsuz olmasın o açıdan.