20 Mart 2009 Cuma

Arthur Brown's Kingdom Come - Journey (1973)

Merhaba herkese....

Ne güzel bi resim değil mi yanda duran? Uzayda otostop yapan bi amca gibi sanki. Ama ben bu albümü kapak resmi güzel diye eklemiyorum tabii ki... Bir türlü giremedim konuya yahu!

Journey albümü, bu ad ile çıkarılan üçüncü albüm. Bundan önceki grup ismi ise “The Crazy World of Arthur Brown”mış. Adından da belli oluyor sanırım albümün nasıl olduğu. Aslında önceki isimlere ya da albümlere bakarak şimdi için bi tahmin ya da genelleme yapmak da pek tarzım değil ama samimiyetle söylüyorum; bu albüm dinlenmeyi oldukça hak eden bir albüm!!!

Mellotron and ARP 2600 synthesizer (bireştirici diye çevirdi sözlük synthesizer kelimesini; bireştirici de neyse artık...) heh işte bu aletin buradaki kullanımı özellikle takdire değer bulunuyor. Bir de bu albüm çıkmadan önce davul ve klavyedeki elemanlar ayrılmış. Sanırım bu ayrılıktan sonra karar verilmiş biraz değişiklik yapılmasına. Bu isim altında çıkan diğer iki albümden farklı olarak “The Journey”, grubun daha önceki çalışmalarında izlerini görebileceğimiz İngiliz gruplara has özelliklerin tarih olduğu ve daha bi spacey daha bi progressive özellikleriyle kulaklarımızın pasının daha bi derinlemesine silindiği bir albüm bence. Çıktığı yıllarda çok da fazla ilgi görememiş abimizin çalışmaları. Hatta Arthur Brown daha sonra Texas’ta marangozluk yaparken görülmüş. Ben ellerin yalancısıyım valla öyle diyorlar...

Gelelim albümde dikkat edilmesi gereken parçalara… Öncelikle ilk sırada yer alan “Time Captives” ile üçüncü parça “Gypsy” benim favorilerim... Dinleyin siz yine de tamamını! Hepsi ayrı bir güzel, ayrı bir eğlenceli… Eminim dinledikten sonra çok şey bulacaksınız söyleyecek...


ARTHUR BROWN'S KINGDOM COME

Arthur Brown / Vokal
Phil Curtis / Bass
Andy Dalby / Gitar
Victor Peraino / Klavye
Tony Uter / Perküsyon

JOURNEY

01 - Time Captives (8:17)
02 - Triangles (3:17)
03 - Gypsy (9:09)
04 - Superficial Roadblocks (6:56)
05 - Conception (2:07)
06 - Spirit of Joy (3:17)
07 - Come Alive (8:45)

5 yorum:

KozmikKedi dedi ki...

http://www.badongo.com/file/13971083

Kolsuz Kahraman Wang Yu dedi ki...

Klavyeci Vincent Crane gruptan ayrilip Atomic Rooster'i kurdugundan, Arthur Brown'in soundu biraz daha degisiyor dogal olarak; ama kendisi gene deli, gene cilgin !

Kvartetten dedi ki...

Arthur Brown "flower people" türünün en nadide örneklerinden biridir. Millet love me do modundayken o: Fire I'll take u to burn, fire I'l take u to learn...diyordu. İk albümü olanlan "The crazy world of Arthur brown" da diyordu. Klavyede vince crane davulda carl palmer varken. carl palmer onun için "zamanında herkesten ilerideydi, ötedeydi" demiş. Düşünün 1967 yıında böyle bir albüm...sahneye kafasında yanan bir nesne, yüzünde boya, üzerinde garip bir pelerine benzer kıyafet ile çıkıyordu. Grup elemanlarınında yüzünde birer maske...daha sabaha arthur brown la ilgili yazı yazılabilir. Müzik dünyasında çığır açmış abümlerden birinin sahibidir o. Annemin gençken en sevdiği adamlardan biri o. :) müziğini yaptığı yılarda farklı ve yaratıcı olma konusunda rakipsiz bi adam.

Bu albüm beki "the crazy world..." ivmesinde değil. Ama yinede bir Arthur Brown abümüdür...

yonçin dedi ki...

yeni link: http://www.upload.gen.tr/d.php/s14/trd6q10i/1973_-_Journey__UK_psych_prog_-_space_rock_-.rar.html

Adsız dedi ki...

bu albüm kesinlikle the crazy world albümünden daha kaliteli bir albüm.çok orjinal.ayrıca synthesizerin bu kadar iyi kullanılabildiğini bir Tangerine dream'de gördüm bir de bu albümde.çok teşekkür.