20 Şubat 2009 Cuma

18 Karat Gold - All Bumm (1973)

Embryo, Amon Düül II ve Motherhood'dan elemanlar birleşirse ortaya ne çıkar? Aha bu çok da iyi olmayan albüm çıkar. Sanılanın aksine muhteşem bir çalışma değil bu albüm. Hatta pek çok dinleyici beğenmeyecektir de. Krautrock adına bi mihenk taşı, Alman müziğinde bi yenilik ya da efsanenin geri dönüşü gibi bir şey de yok ortada.

Zaten grubun adı da albümün adı da pek bi cıvık benim açımdan. Ben pek sevmem kısaca bu albümü. Yonçin, Dude ve Lolipop dinlediler mi daha önce bilemiyorum ama dinledikten sonra bi iki kelam etsinler üstüne de yanılıyor muyum yoksa yanılmıyor muyum bi görelim. Çünkü bazen hakikaten enteresan durumlar olabiliyor. Daha önce de bahsettiğim üzere Yes - Relayer albümünü bi kez dinleyip sonra 6 ay uzak durmuştum Yes'ten. Bi gün tekrar elime aldığımda ne değiştiyse adamların en iyi albümü oldu benim için. Mood dedikleri şeyle uyuşmazlık oluyor sanırım ara sıra.

Bu arkadaşlar melodik yanı ağır basan bi türde krautrock yapıyorlar. Hatta işin Heavy kısmına da kayıyorlar denilebilir rahatlıkla. Şu parça muhteşem bu parça kötü gibi bi değerlendirme yapamıyorum zira hepsi sıradan geliyor bana. Unh! Pek bi ağır konuştum galiba. Neyse yahu ben pek beğenmem bu albümü.

18 KARAT GOLD (ACHTZEHN KARAT GOLD)

Jörg Evers / Gitar
Keith Forsey / Davul
Klaus Ebert / Gitar
Lothar Meid / Bass

ALL-BUMM

01 - Going home
02 - Come on Monday
03 - Flying
04 - Goldrush
05 - Star-eyed
06 - Dr. Stein
07 - Elektric infected
08 - I am just a man
09 - See me in your dreams
10 - If my guru would know
11 - Cool

3 yorum:

Adsız dedi ki...

http://rapidshare.com/files/197899911/18_Karat_Gold_-_1973_-_All-Bumm.zip

yonçin dedi ki...

evet ya bende pek hoşlanmadım aslında.yanlız flying ve goldrush parçalarınıdaki atmosferi diğerlerinde'başarabilselermiş kraut ruhunu yakalayacaklarmış elemanlar.bende farklı zamanlarda dinledim ı.ıhh durum deişmedi pek:)saol yinede

Gentle Octopus dedi ki...

di mi ama. enteresan bi durum yok ortada. içim rahatladı. :)