8 Mart 2009 Pazar

Fred - Notes on a Picnic (1974)

Fred’i tamamlamaya karar verdim. İlk olarak “Live at the Bitter End”i paylaşmıştım. Dedim ki madem tersten başladık öyle devam edelim. Notes on a Picnic, grubun ikinci albümü. Daha doğrusu yayınlanmamış üç albümünden ikincisi. Bu albüm de üçüncüsü gibi, fusion (jazz/rock) tadında bir albüm. İlk albümleri olan “Fred”den sonra çıkan bu albümde tarz olarak çok olgunlaştıkları ve değiştikleri görülmekte. Bundan sonra ilki olan “Fred”i de yayımlayınca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Psychedelic olan “Fred”den resmen Fusion’a sert bir geçiş yapmışlar. Gerçi ilk albümleri de gayet başarılı, gelişme sinyalleri veren bir albüm.

Müzik daha önce de yazdığım gibi; Joe Decristopher ve David Rose etrafında olgunlaşıyor. Bu albümde klavye kullanımı biraz daha fazla… Çalış stilini beğendiğim Bo Fox da bu müzikte önemli bir yere sahip, grubun müzikal yapısını harika bir biçimde tamamlıyor. Çarpıcı keman ve gitar icralarına hazırlıklı olun.

Bir şarkıyı diğerinden ayırmadan dinlenebilecek süper bir albüm. Eğer daha önce yayımladığım “Live at the Bitter End”i beğendiyseniz buna da bayılacaksınız. Bunu garanti edebilirim. Grup ile ilgili yazdığım yazıları tekrar etmeme gerek yok. Uzatmayayım… Keyfini çıkarın…

FRED

Joe Decristopher / Gitar
David Rose / Keman, Vokal
Ken Price / Klavye, Vokal
Mike Robison / Bas Gitar, Vokal
Bo Fox / Davul, Vokal
Gary Rosenberg / Vurmalılar

NOTES ON A PICNIC

01 - Here's a Wet One (6:02)
02 - Notes on a Picnic (4:02)
03 - Variations (3:23)
04 - Mantra (5:30)
05 - For Bela Bartok (4:25)
06 - The Head's The Best Part (6:04)
07 - Cheese Dog (4:21)
08 - Chaos in the Conservatory (8:47)
09 - Perverseerance (4:42)
10 - Political Silence (4:42)
11 - Slippin' Into Darkness (12:44)

4 yorum:

Kvartetten dedi ki...

http://www.badongo.com/file/13754903

yonçin dedi ki...

dün picnic'i çektiğimde bu ne ya dedim enstrümanların birbirine yetişmek istercesine hızlı atakları(pek sevmem)davulcunun bazen kesik kesik vuruşları falan...yani semedim .fakat bugün bidaha dinleyim dedim o ne ya muhteşemmiş kvartetten..nefis bi albüm hakketen..valla silmeyi bile düşünmüştüm.demekki dün fusion günüm deilmiş:)

Kvartetten dedi ki...

çalış stilleri normal bir fusion grubu gibi değil...şarkıları dikkatlice dinlersen aralarında farklı bir uyum var. normal tınılarda çalmıyorlar..bazı şarkılar çalması cidden zor...bu yüzden baya başrılı bi grup...

yonçin dedi ki...

yeni link: http://www.upload.gen.tr/d.php/s14/rewg5bk6/Fred_1973_Notes_On_A_Picnic.rar.html