5 Şubat 2008 Salı

Life / Spring (1971)

Metropol’den uzakta geçirilen zaman zarfında, biraz da kafa dinlemek amacıyla çıkılan yolculukta dinlenilen kafa; gözden geçirilen düşünceler, düşünülmemiş düşünceler, düşünmemekte ısrar edip de en sonunda düşünülmeye başlanmış düşünceler ve bir tutam da yeşillik ile en sonunda iyice kırıldı. Boşuna dememişler; “Düşün taşın boktur işin”.

Tabi iki dakika boş bırakmaya gelmemiş, yeni bi krautrock grubu daha bulunmuş 70’lerden. Biraderin de katıldığı, “arşiv olayı bitmez” yargısının en deli sebebi de bu zaten. Durmadan yeni birileri çıkıp, genişliyor bu ağzına ettiğimin grupları. Sonra topla toplayabilirsen.

Diğer bi boş bırakmaya gelmeyen şey ise, blog’un hem yavaş yavaş tüm ülkelere yayılması hem de blog’da “Kilometre Taşı” sıfatını hak etmiş Chase albümünün varlığı. Hem çok deli bir albüm çıktı, hem de DKGİK’ne yeni eleman atadı.

Bu gruba da geçen gün bir blog’da rastladım. “Ultra Rare Krautrock Album” olarak tanıtılmış. Hemen lak diye indirdik. İyi olması kötü olması fark etmez tabi, ender bulunan bi albüm olduktan sonra... Fakat albüm de, çok deli bir albüm çıktı. Blues’la Kraut’u harmanlamış adamlar bir nevi. Bazen bi takılıyorlar, yakala yakalayabilirsen. Etraf deli kaynıyor anasını satayım.

Bi de bu arada; Chase, Catapilla, Edge, Embryo, Godspeed You! Black Emperor, Life, John Mayall and the Bluesbreakers, Arktis ve Chicken Shack gruplarına sevgilerimi yolluyorum.

LIFE

Gernot Pilz / Bass
Linus / Davul, Vokal
LaVerne "Jason" Miller / Lead Gitar, Vokal
Marcel Mohr / Davul

SPRING

1 - Tantalizing Sensation (3:49)
2 - Laverne's (1:49)
3 - Dream Machine (6:17)
4 - Mean Woman (3:19)
5 - Hawaiian Jack (6:18)
6 - Honeydrippin' Boogie Woogie (3:09)
7 - Then I Am (Part One) (2:56)
8 - Then I Am (Part Two) (1:31)
9 - My Discovery (4:11)
10 - Talkin' 'bout A Woman (6:06)
11 - The Last Song (3:08)


LOUIS CYPHRE

Hiç yorum yok: