29 Kasım 2008 Cumartesi

Dillinger - Dillinger (1974)

Octopedia için çalışmalar süredursun -diğer arkadaşlar adına konuşuyorum, ben daha yeni başlayabildim- hazır kollar sıvanmışken bloga da bir albüm eklemeden duramadım.

Dillinger, temeli Robert ve Jacques Harrison kardeşler tarafından atılmış, toplamda dört kişiden oluşan, Quebec diyarlarından bir gruptur. Kendi adını taşıyan albümleri 1974 yılında Daffodil Records etiketiyle piyasaya sürüldü sonra da unutuldu gitti. Sonraki zamanlarda tekrardan yayınlanmamış bir albüm olarak elimize geçen plak kaydı elbette kusursuz değil fekat parçalara ayrı bir orijinallik katmakta.

Albüm adeta progresif dersi niteliğindeki dört parçadan oluşmaktadır. Her bir enstrümanın sınırı zorlanmış ve kesinlikle işini bilen isimler tarafından kullanılmıştır. Sert, agresif ve caz altyapılı bir havası vardır albümün. Genellikle parçalarda teknik konuşurken melodi de bir kenara bırakılmamış, beklenmedik geçişler ve yerinde devreye giren senfonik öğelerle iyiden iyiye taçlandırılmıştır.

Albümdeki favorim dördüncü sıradaki "Live and Return" adlı parçadır. 17 dakikalık bir beyin fırtınasıdır. Özellikle bas partisi ve bateri solosu için tekrar tekrar dinlenesi bir eserdir.

Evet... 70'ler Kanadası'ndan kötü grup çıkmaz sözünü her zaman için destekler, okuyuculara hatırlatır, Dillinger'ı gururla takdim ederim.

DILLINGER

Robert Harrison / Davul, Vokal
Jacques Harrison / Klavye, Vokal
Paul Cockburn / Gitar, Vokal
Terry Bramhall / Bas Gitar, Vokal

DILLINGER

1 - People (6:19)
2 - City Man (4:55)
3 - Nature's Way (3:55)
4 - Live & Return (17:03)


6 yorum:

Marcus dedi ki...

Hello!

i am wondering if you can update the blog link you have of my blog, to this address: http://sometime-world.blogspot.com/

sometime world is back, but with a new link!

http://sometime-world.blogspot.com/

I have your blog on my bloglist still, if you could help me out and update your sometime world blog link i would very much appreciate it!

Marcus | sometime-world.blogspot.com

:]

Sakuban dedi ki...

süper! :)

rodacherji dedi ki...

cok tesekkurler, hemen dinleyelim...

Marcus dedi ki...

Hi again! :]

Fantastic blog, i have been a follower for a while and have linked you on my few blogs! I have just recently put my latest blog up and would really appreciate it if you could perhaps do the same and link me.

www.illegal-cloaking-devices.blogspot.com

Me and 2 buddies are posting a great variety of 70s prog & psych, 90s stoner and metal.

If you could help us in linking us to your list it would be very much appreciated!

:]

Marcus | sometime-world/illegal-cloaking-devices

Adsız dedi ki...

gece gece çok şey istemiş olucam ama linki yenileyebilirmisiniz?teşekkür ederim, blogunuzu severek takip ediyoruz ailecek.

Adsız dedi ki...

https://yadi.sk/d/K2OY83ztmVcMf