29 Eylül 2010 Çarşamba

Pappo's Blues - Pappo's Blues (1971)

Daha önce Arjantin'den herhangi bir grubu blogda misafir ettik mi hatırlamıyorum ama bugüne değin Pappo's Blues'u eklememekle ayıp etmişiz. Buenos Aires'ten çıkma en iyi gruplardandır. Esasen, Pappo olarak bilinen Norberto Anibal Napolitano isimli gitarist ve vokalistin kişisel çabalarıyla doğmuş ve ayakta kalmayı başarmış bir gruptur. Diğer üyelere haksızlık da etmemek lazım tabi. Trio olarak yol alan grupta bass ve davul'un üst düzeyde olmasa da oldukça iyi olduğu kabul edilmelidir. 70'li yılların çalkantılı Arjantin'inde ortaya çıkmak ve ayakta kalmak gerçekten zor bir iş iken bir de bunu mümkün olanın en üst düzeyinde yapmak bile Pappo's Blues'un en büyük başarısıdır.

Pappo'nun bu sorunlu Arjantin döneminde zamanının bir kısmını Brezilya'da diğer kısmını da İngilterede geçirdiğini söylemeliyim. İngiltere kısmı önemli zira Pappo burada olduğu dönemde boş durmamış Fleetwood Mac'ten tanıdığımız Peter Green ve Hawkwind'den çıkma Motörhead kurucusu Lemmy ile çalışmalar yapmıştır. Sadece Green'in ilgisini çekmiş olması bile Pappo'nun müzikal kalitesi ve enstrumantalist yönünün ne derece iyi olduğunun göstergesidir.

Konumuz olan albüm grubun ilk albümü olmasına rağmen sanki bu işi yıllardır yapıyormuşlarcasına deneyimli ve sanki daha yeni başlamışçasına heyecanlıdır. Arjantin'den kaynaklı olarak albümdeki parçalar İspanyolcadır. Pek alışık olmadığımız bir dil olmakla birlikte albüme can veren blues ve hard rock tınıları içerisinde eriyerek alışkın olduğumuzdan farklı bir şey gibi de gözükmez. Pappo'nun gitarıyla girdiği dalgalanmalar, vokalin bu dalgalar üzerinde sörf yaparmışçasına kayışı, bass ve davul'un verdiği "get your motor runnin" duygusuyla albüm, arşivlerde yer etmesi şiddetle tavsiye edilen bir çalışmadır.

Algo Ha Cambiado, Gris Y Amarillo, Especies ve Adonde Esta La Libertad albüme can veren parçalar.

PAPPO'S BLUES

Pappo - Gitar, Vokal
David "Davies" Lebon - Bass, Gitar
Black Amaya - Davul

PAPPO'S BLUES, VOL. 1

01.Algo ha cambiado 2:20
02.El viejo 4:30
03.Hansen 9:00
04.Gris y amarillo 4:25
05.Adiós Willy 2:43
06.El hombre suburbano 3:48
07.Especies 4:40
08.Adónde esta la libertad 1:40

7 yorum:

Adsız dedi ki...

http://hotfile.com/dl/72429424/e11be0a/pppbls1971.rar.html

VaTAga dedi ki...

Salam arkadashim! Senin blog eladir! Tebrikler! Men de classic rock hoshtiyirem!

Gentle Octopus dedi ki...

Beğenmene sevindik. Daha sık bekleriz.

mustafa deniz yıldırım dedi ki...

Bende sevdim blogu. yııhahaha

Adsız dedi ki...

lan nerden buluyorsunuz bunları?

Gentle Octopus dedi ki...

Biz bulmuyoruz onlar bizi buluyor ya da şöyle mi demek lazım.. kan çekiyor.

alienhandsyndr dedi ki...

dinledikten sonra vay anayasasını diyemeden edemedim, daha sık yazmanız dileğiyle.