17 Aralık 2008 Çarşamba

Kravetz - Kravetz (1972)

Kravetz demiş biri... Ahan da Jean-Jacques Kravetz. Frumpy'nin vazgeçilmezi, Randy Pie'ın has adamı, Eric Burdon's Fire Dept. de bile tıngırdamış yetmemiş Atlantis'i bile kurmuş efsanevi klavyeci kişilik. Jamais'in bayram lafı ve de Yonçin'in şaane gazı ile ahan da bulunmayan bi albüm. (hayret.. ben her yerde var sanıyodum :)) Şimdi yukarıdaki laflardan sonra kalkıp albüm şöyle, böyle demenin bi manası yok herhalde. Dünyanın bütün rockerları... indirin! (Oblomov'a selamlar, Marx'la dalga geçme düttürüsü No: 37851) Albüm 1972 tarihlidir, progressive rock'ın tavanı ile dibi arasında gidip gelmektedir. Her iki yönün de şaane olduğunu düşünürsek albüme kötü bi laf etmemiş oluruz. Unutmadan... Albüm 8 Days in April - The Hamburg Scene olarak da bilinir ve de yayınlanmıştır. Onun da kapağını koyduk işte. Bu kapağın üstünde yazanlara inanamıyor tabi insan. Neyse yahu.. Dinleyin işte... KRAVETZ (8 Days in April) Udo Lindenberg / Vokal, Davul, Vurmalılar Jean-Jacques Kravetz / Org, Piyano, Synthesizer, Vurmalılar Steffi Stephan / Bass Thomas Kretzschmer / Gitar Inga Rumpf / Vokal Roger Hook / 12 Telli Gitar KRAVETZ (The Hamburg Scene) 1 - I'd Like To Be A Child Again (9:35) 2 - Ann Toomuch (7:55) 3 - Routes (7:27) 4 - When The Dream Is Over (3:14) 5 - Master of Time (9:40)

6 yorum:

yonçin dedi ki...

gentleoctopus çok sevindirdin beni gerisi sub-In concert in başına diyeyim de'aşıkmısın birader yaw link'i unutmuşsun-ehh sabaha kadar uyuyamam ben artık..

Kvartetten dedi ki...

eline sağlık...güzel albümdür bu...hele ann too much...ah be o ne solodur...:)))

Kvartetten dedi ki...

kadroya baktımda..aslında bu adamlarda bizdekiler gibi...herkes heryerde bi şekilde çalmış..:) frumpy, atlantis, dennis, uli trepte, embryo...:)

Ciel dedi ki...

Bir 'abla' olarak tebriklerimi sunmak istedim sitenize. Pek çok muhteşem albümün yer aldığı böyle bir siteyi görmek çok güzel.. Özen,çaba ve elbette paylaşım için (:)) için teşekkürler.. Progressive ve psychedelic in böyle dinleyicilerini görmek keyif verici..

Saygılar..

Gentle Octopus dedi ki...

Bir 'abla'dan övgü dolu sözler duymak gerçekten iyi geliyor insana. Hatta ama eğri ama doğru güzel bir yol tutturduğumuzun da göstergesi. Yapmaya çalıştıklarımız bunlarla da sınırlı değil elbette.. yakında gerçekten güzel başka bir projeyle geliyoruz..

Adsız dedi ki...

https://yadi.sk/d/-diLLKk9mVVRP